Cursus Spaans op reis /conversatie

Doel van de cursus

Doel van de cursus ‘Spaans op Reis’ is om de cursisten de eerste beginselen van de Spaanse taal te leren welke direct praktisch toepasbaar zijn.

Doelgroep

Mensen die voor hun ‘weekendje weg’ of ‘(korte) vakantie’ enige kennis van de taal willen hebben zodat ze op eenvoudige wijze kunnen communiceren. Er is voor deze cursus geen (basis)kennis benodigd van de Spaanse taal om deel te kunnen nemen.

Inhoud van de cursus

De cursus zal vooral op de praktijk zijn gericht, dus voornamelijk op de dagelijkse dingen die aan bod komen tijdens de vakantie/het verblijf in Spaanstalige landen. Daarbij valt te denken aan: een hotelkamer reserveren, dineren in het restaurant, boodschappen doen/winkelen, bezoek aan huisarts/tandarts, hulp bij autopech, de weg vragen, reizen (vliegen, auto, trein of bus), etc..

Lessen

De cursus zal gegeven worden in de vorm van 12 lessen. Iedere les duurt 1.5 uur (ochtend/middag/avond). Hierin kan een onderwerp voldoende aan bod komen en bestaat voor de cursisten ook de mogelijkheid om zelf actief te oefenen door het geleerde in praktijk te brengen. Hierbij zal gebruik worden gemaakt van een lesboek incl. CD met daarnaast eventueel aanvullend materiaal van de docent.

Deelnemers

De cursus wordt in groepsverband gegeven. De groep zal daarbij bestaan uit minimaal 5 en maximaal 10 cursisten zodat er goede interactie plaats kan vinden.

Terug naar cursus overzicht.